sobota 6. září 2014



 Venuše a Dny žižkovského kulturního dědictví


Kulturní centrum Venuše ve Švehlovce otevře 11. září své brány v rámci doprovodného programu Dnů žižkovského kulturního dědictví, a rozhodně je na co se těšit! Na své si tentokrát přijdou především příznivci historie a architektury, ale i dobrého jídla a pití, hudby a literatury.



18:00 – 19:30: Poznávací procházka s komentářem historika architektury Zdeňka Lukeše http://zdeneklukes.eu/ na způsob Psích vycházek. Přednáška bude zaměřena na historii a styl budovy Švehlovy koleje, Slavíkovy ulice a přilehlého okolí. Cíl vycházky se nachází v divadelním sále, který je součástí koleje. Sraz v 18:00 před kostelem Nejsvětějšího srdce páně na náměstí Jiřího z Poděbrad.



19:30 – 21:00: Zažijte mix atmosféry současného Žižkova s Žižkovem v době vzniku Švehlovy koleje! Umělecký přednes úryvků z literárních děl z dob první republiky, které mají ke čtvrti vztah za tematického hudebního doprovodu včetně pravého flašinetu. Občerstvení zajišťuje Foodies Club VŠE, který speciálně pro tuto příležitost odhalí hned několik místních kulinářských specialit